Както на много хора се е случвало да се счупи гадното краче на бутона случи се и при мен и не на един ами на два бутона.Ето моето решение на проблема, дано съм полезен на някой.Гледах разни теми за ремонт на тези бутони, но намирам само при 166, а там има място къде да се импровизира, докато при 156 влиза плътно в дръжката.Разпробих отвор 1 мм и от двете страни и прекарах стоманизиран щифт без да излиза навън и за мое учудване се получи.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на бутона за ел.стъкла
Collapse
X
-
Поздрави и от мен много добре се е получило.
Аз направих дупките като нагрявах една игла и после е отрязах по размера на копчето и си е промуших.....sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Инспириран от тази тема, реших да оправя и моите бутони някак. На 147 обаче са по-различни и няма възможност да се разпробива и да се слага щифт.
Затова сложих бутоните от задните врати отпред (защото и двата на шофьорската бяха счупени), а счупените ги залепих със секундно лепило и сега са отзад. Добре че отчупеното парче си беше там. Стана, сега работят добре, но докога - ще видим.Alfa 147 1.9 JTD 8V 115 hp
Comment
-
Докато не седне някой темерут.Дано не е скоро.
Аз имах два счупени и ги намазах с някакъв силикон за картери(такъв имах под ръка) и изкараха доста време...нито дрънчеха ,нито се вадеха......но все пак си е временна работа.Като се замисля това го направих непосредствено след 100-годишнината и ги смених преди 2 месеца....та май бая време съм карал с тях.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Някой знае ли откъде могат да се вземат тези бутони (147 2005 1.9 JTDm), тъй като една малка част липсва и не могат да се оправят.
Иначе проверих в дилър на Алфа, оказа се че не ги поддържат в България и внос на такова нещо ще струва над 600лв. та реших да проверя по моргите но не намерих тази част и сега се озовах без управление на стъкла и огледала.
Comment
-
Чукаш си модела на колата в мобилето слагаш отметка на "на части" излизат ти сума ти коли, въртиш телефона и си решаваш проблема за 40-50лв. Такива неща нови не се купуват.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Сигурен ли си има 48 147-ци на части? Този колега е само с италиански части втора употреба Никола Николов 0899921302sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
Comment